Profi hangolás zajszintmérővel

Analóg zajszintmérő

Egy koncerten a lényeg a hangerő, de ami talán még ennél is fontosabb, az a tökéletes hangosítás, amivel profi hangzás érhető el. Mivel rendszerint nagy területről van szó, olyan megoldások szükségesek, hogy minden jelenlévő megfelelően hallja az előadást, különben élvezhetetlenné válik.

A kalibrálás elvégzéséhez a zajszintmérő elengedhetetlen eszköznek számít. Így pontosan be lehet állítani, hogy az oldalt és az utolsó sorokban lévő személyek ugyanolyan élvezetes előadásnak lehessenek a részesei, mint azok, akik középen kaptak helyet.

Ha látványról van szó, akkor természetesen mindig az első sorokban érdemes helyet foglalni, de aki minél jobb hangzásban szeretne részesülni, annak érdemes a színpaddal szemben valahol középen elhelyezkednie.

A profi hangmérnökök a zajszintmérővel mindent megtesznek annak érdekében, hogy egyedülálló hangzást biztosítsanak az adott előadásnak, hiszen ezen múlik egy-egy fellépő sikere. Otthon azt is ellenőrizhetjük a zajszintmérővel, hogy a határértéken belül hallgatjuk-e a zenét, mivel így nem fogjuk zavarni a szomszédokat.