A napenergia hasznosítása aktívan és passzívan

napenergia hasznosítása

A Napot és annak energiáját már ősidők óta ismerik és számos nép használta fel. Ezen égitest állása alapján született meg a napóra, majd arra is rájöttek, hogy a napenergia hasznosítása során tűz keletkezik. Egy vastag üveg segítségével a napsugarakat egy pontba lehet gyűjteni, ami a felhevüléstől lángra gyúl.

A későbbiekben a melegítést próbálták a Nap segítségével megoldani, a nagy találmányok idején pedig megszületett a napelem. Az elem elsődleges funkciója az volt, hogy egyetlen tárgy áramellátását fedezze. Gondoljon csak a számológépre!

Kertvilágításhoz is használtak apró, napelemmel feltöltött fényforrásokat, azóta viszont a napenergia hasznosítása jóval nagyobb méreteket öltött. El tudja képzelni azt, hogy például egy 10kW napelem rendszerrel évi félmillió Forint megspórolható?

Mindent, amit eddig árammal működtetett, azt most kiválthatja a napenergiából nyert változattal. A napenergia hasznosítása nemcsak az Ön és családja életét könnyíti meg. Hosszútávon a gyermekeire vagy unokáira hagyott passzív házat továbbra is gazdaságossá tudja tenni az életüket.