Ötletek nappali design kialakításához

nappali design

Nem mindenki engedheti meg magának a teljes lakásfelújítást, de azért néhány kreatív ötlettel a személyiségéhez igazíthatja az otthonának különféle helyiségeit. Sokkal jobb érzés, ha a készen kapható lakberendezési megoldások helyett saját kezűleg kerül kialakításra például a nappali design.

Ugyanakkor anyagilag is jobban járunk, hiszen remek ötletek valósíthatóak meg néhány apróság felhasználásával. Ahhoz, hogy valóban átlássuk, mekkora téren gazdálkodhatunk, célszerű kiürítenünk az átrendezendő helyiséget. Ezt követően jó, ha átnézzük a berendezési tárgyakat és azokat, amelyek nem illenek a nappali design koncepciójába, ne is tartsuk meg!

Ha nem is az egész nappalit, de egy-egy falat át is színezhetünk, így felfrissítjük és némileg felújítjuk a helyiséget. Ma már az egyszerű fehér szín kissé divatjamúlt, sokkal inkább a pasztell kerül előtérbe. Szakértők szerint, a padló színe akkor megfelelő, ha a falak színénél csak néhány árnyalattal világosabb. A nappali design kialakításánál általános szabály, hogy a helyiség megjelenése annál trendibb, minél nagyobb felület látszik a padlóból.

Továbbá, minél világosabb színű a padló, annál tágasabbnak látszik a helyiség. Lényeges a nappali design szempontjából a kisebb dísztárgyak, könyvek, fényképek elhelyezése, mert feltétlenül kerülni kell a zsúfoltságot. Az ötletek közül a mahagónit egyszerűen száműzni kell, mivel túl sötét és régimódi. A nappali design tökéletességét a fény adja, ezért érdemes több fényforrást elhelyezni a helyiségben.