Egy kis segítség a nyaralás tervezéséhez

időjárás Erdély 30 napos

Mivel javában tart a nyár, egyre forróbb az idő. Az időjárás Erdély 30 napos előrejelzés szerint kedvező lesz a nyaralásra. A tikkasztó hőség miatt, a szervezet jelentős, tartós igénybevételnek lesz kitéve. A kánikula mellett, szerencsére lesznek elviselhetőbb, hűvösebb napok is a következő hónapban.

Az egész nyári időszaknak rendkívül fontos jellemzője a rövid ideig tartó esőzések gyakorisága, amelyek miatt csapadékosnak, mégis száraznak nevezhetőek a napok. Ennek oka a térségben található Azovi-szigetek anticiklon gerince, ami a tartós trópusi levegővel keveredve, elég magas csapadékértékekhez vezet. Az időjárás Erdély 30 napos alkalmazása csupán valószínűségeket mutat, nem tényeket, ezért ezt a nyaralás tervezésekor figyelembe kell venni.

A modern műszerektől és a számítógépes elemzésektől függetlenül, minél későbbi időpontra próbálnak előrejelzést készíteni, annál nagyobb a pontatlanság esélye. A kutatások az elmúlt 100 év adatain alapulnak. A hőmérsékleti maximum térkép a domborzat figyelembevételével nyújt adatokat a várható napi hőmérsékletet illetően.

Az időjárás Erdély 30 napos programjának hála, Ön tisztában lehet azzal, hogy mit készítsen a hátizsákba a túrázás alkalmával. Biztosan szüksége lesz sok folyadékra és naptejre, de a biztonság kedvéért az esőkabátot se hagyja otthon! Tudni kell azoknak, akik a napokban indulnak útnak, hogy dél felől forró levegő áramlik az ország fölé, így tartósan 30 fok feletti kánikulára kell számítani. Az időjárás Erdély 30 napos formátumban bármikor megtekinthető az internetes oldalakon.