Egyszemélyes logikai játékok – versenyre kelhetünk önmagunkkal

egyszemélyes logikai játékok

Akik egyedül élnek vagy azok a gyermekek, akiknek nincs testvérük, esetleg hosszabb időt töltenek utazással, gyakran olvasnak vagy találnak olyan időtöltést, ami egyedül is végezhető. Az egyszemélyes logikai játékok úgy vannak kitalálva, hogy társaság nélkül is lekössék az ember figyelmét és idejét. A logikai játékokat sokan játsszák szívesen és a szülők is örömmel szerzik be a gyermekeknek, hiszen nehéz manapság a képernyő elől kimozdítani a kicsiket, de a nagyobbakat is.

Az igaz, hogy az egyszemélyes logikai játékok nem a közösségről szólnak, de az önmegismerés, a döntési helyzetek megélése legalább olyan fontos, mint a csapatban elfoglalt helyünk és szerepünk. A legkisebbeknek a kézügyesség fejlesztése, a térlátás, a színek és formák felismerése a fontos, de ez is fejleszti a logikát.

A puzzle vagy a Rubik kocka is ezek közé tartozik. A Sudoku különféle nehézségi fokban elérhető, így a kezdők és a profik is a számukra kihívást jelentő feladatok elé állítják magukat. Az egyszemélyes logikai játékok valóban fejlesztik a logikát és az éleslátást, ezért mindenkinek ajánlottak. Az intelligencia fejleszthető és csak az egyénen múlik, hogy él-e ezzel a lehetőséggel.

A TV műsorok passzívvá teszik az embert, noha azt az érzést keltik, hogy aktív részesei vagyunk valaminek. Ez sajnos nem így van és a mozgás, a gondolkodás hiánya fatális következményekkel jár. Az egyszemélyes logikai játékok abban segítenek, hogy amikor nincs is kivel játszani, az időnk továbbra sem vész kárba, ha éppen semmi más dolgunk nincs.