Mi a teendő csonttörés esetén?

csonttörés rehabilitációja

Sajnos balesetek mindig előfordulnak, különböző okok miatt. A csonttörés nyílt, zárt, patológiás, forradásos, stabil vagy instabil lehet. A regenerálódási folyamatot a szervezet öngyógyító mechanizmusa végzi. A probléma súlyosságától függően, a lábadozási idő néhány hét vagy több hónap. Érdemes tudni, hogy a jó vérellátás biztosításával sokkal gyorsabban forrnak össze a sérült részek. A csonttörés rehabilitációja gyorsítható egy mellékhatások nélküli kezeléssel, ami élénkíti a vérkeringést, ezáltal a sejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak.

A csonttörés ezzel a módszerrel rövidebb idő alatt jön rendbe. Fontos tudni, hogy a rehabilitáció még nem ér véget, amikor a gipszet eltávolítják, szóval azután is kímélni kell a sérült testrészt. Hagyni kell, hogy magától erősödjön meg. Persze Ön is segítheti a folyamatot azzal, hogy vitaminokban gazdag ételeket fogyaszt. A pihentetés nem azt jelenti, hogy nem szabad mozgatni, sőt, kisebb gyakorlatok végzésével hamarabb visszaszerezheti az ízületek eredeti rugalmasságát a csonttörés körül. Az erek védelmének érdekében saját maga tehet a legtöbbet.

A mikrokeringés serkentése megoldható egy speciális matrac terápia bérlés igénybevételével is, ami kimondottan előnyös a szervezetre. Törekedjen az egészséges és mérsékletes táplálkozásra és kerülje a káros szokásokat! Érdemes napi rendszerességgel futni, sétálni, úszni, kerékpározni. A kutatások bebizonyították, hogy egyes növények hatóanyagai pozitív hatással vannak a vérkeringésre. A természetes gyógymódok úgy támogatják a szervezet működését, hogy semmilyen mellékhatást nem váltanak ki. Sok fizikoterápiás kezelés létezik, amelyeket magánrendelőkben és klinikákon alkalmaznak. A mikrokeringés serkentése az efféle módszerekkel rendkívül hatékony.

A terápia célja a szervezet öngyógyító mechanizmusának beindítása, az immunrendszer erősítése, az idegsejtek vezetőképességének javítása, valamint az ásványi sók, vitaminok gyorsabb beépítése a sejtekbe. Nagyon sokan kedvelik a mágnesterápiás kezelést, aminek a hatásosságát a felhasználói vélemények szerint nem lehet megkérdőjelezni. A mikrokeringés serkentése segít elkerülni a különböző betegségek kialakulását.