Ezért fontos a magnézium terhesség alatt

magnézium terhesség alatt

Egy átlagos életmódot folytató magyar állampolgár étkezési szokásai, nemtől függetlenül, korántsem nevezhetőek ideálisnak a szervezet egészséges működését illetően. Ezt csak tetézi az élelmiszerek alacsony vitamin- és ásványi anyag tartalma, ami a megnövekedett fogyasztói igények miatt alaposan felhígult az utóbbi évtizedek leforgása alatt. A magnézium terhesség alatt rendkívül lényeges, ezért mindenképp pótolni kell, a magzat egészséges fejlődése érdekében. Emellett az anya szervezetének is mindenképp szüksége van magnéziumra.

Átlagos esetben az ajánlott adag ilyenkor 450 mg. A szoptatási időszak alatt, a baba az anyatejből fedezi a tápanyagszükségleteit, így logikusan következik, hogy ez idő alatt is ajánlott a már említett adag rendszeres szedése. Így az anyák megőrizhetik saját és a még fejlődésben lévő csöppség egészségét. Feltevődhet a kérdés, hogy miért ennyire fontos a folyamatos pótlás? Egyrészt azért, mert a szervezet nem képes előállítani, másrészt pedig amiatt, mert a magnézium terhesség alatt fontos szerepet játszik a szénhidrátok, nukleinsavak, fehérjék anyagcseréjében. Optimális energiatermelést eredményez, csökkenti a simaizom görcsöket és csökkenti az érrendszeri megbetegedések kockázatát a magnézium terhesség alatt.

Mik lehetnek az álmatlanság okai?

A fentiekben már esett szó arról, hogy a magnéziumnak az energiatermelésben is fontos szerepe van. Tehát ebből az következik, hogy aki magnéziumhiánnyal küzd, az fáradékonyabb. Akkor mit keres a magnéziumhiány az álmatlanság okai között, amikor a két jelenség látszólag ellentétben áll egymással? Ne feledjük, hogy a szervezetünk, alvás közben is serényen dolgozik.

Ekkor megy végbe az agyunkban az adatfeldolgozás, azoknak az ingereknek a feldolgozása, amelyek napi szinten érnek minket. A kialvatlan állapot hosszútávon koncentrációzavarhoz, fejfájáshoz és többek között az immunrendszer legyengüléséhez vezethet. Az álmatlanság okai visszavezethetőek a magnéziumhiányhoz, mert ez az ásványi anyag az egyenletes szívritmus és az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében is szerepet játszik.