A széleskörűen használható akkus csavarbehajtó

akkus csavarbehajtó

A háztartásban vagy a műhelyben használt kéziszerszámok jelentősen megkönnyítik a munkát. Az akkus csavarbehajtó is egy ilyen széleskörűen felhasználható szerszám, aminek a kiválasztása során rengeteg gyártóval és típussal találkozhatunk. Vásárlásnál a technikai paraméterek a legfontosabbak, például meghatározó lehet az akkus csavarbehajtó súlya, az akkumulátor típusa és a nyomaték nagysága.

Fontos azt is eldönteni, hogy mire szeretnénk használni a gépet. Csavarok behajtásához fába, műanyagba vagy puhább fémekbe tökéletesen használható, de például különböző falazatok fúrását, dübelek rögzítését inkább akkus ütvefúró használatával végezzük.

A nyomaték kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy minél komolyabb munkára szeretnénk használni a szerszámot, annál nagyobb teljesítményre lesz szükség. Végül, de nem utolsó sorban az akkumulátor kapacitása és töltési ideje is jelentős szempont kell legyen, ha pedig maximalizálni szeretnénk a szerszám állóképességét, válasszunk két akkumulátorral rendelkező akkus csavarbehajtót.