Fan coil termosztát az energiatakarékos szabályozórendszer

fan coil termosztát

A fan coil egy olyan hűtésre és fűtésre is alkalmas rendszer, amely hasonlít a radiátorhoz, de hűtésre is alkalmas a ventilátorral áramoltatott levegőnek köszönhetően. A lamellázott hőcserélő felület többszörösére növeli a hőleadó felület nagyságát, például a radiátorokhoz képest, ebből adódik a gazdaságos és energiatakarékos működés.

A szabályozó rendszere, a fan coil termosztát is rendkívül fejlett technológiát képvisel, ami megfelelő beállítással gondoskodik a túlhűtés vagy túlfűtés elkerüléséről. A fan coil termosztát képes automatikusan kiválasztani a téli vagy nyári állapotot, leállítja a rendszert, ha rendellenes víz hőmérsékletet vagy működést tapasztal, és újraindítja, ha visszaálltak az ideális üzemi körülmények.

Ugyanakkor a fan coil rendszer további előnye az egyszerűségéből adódik, a szerelése sokkal könnyebb, mint más hőleadó berendezéseké, és akár el is rejthető, mert a teljesítménye ez esetben sem csökken a levegőt keringető ventilátoroknak köszönhetően. A fan coil rendszer tehát jóval költséghatékonyabb más hasonló funkciót betöltő rendszereknél.