A Stihl olaj legfontosabb jellemzői

Stihl olaj
A motorolajok hallatán sokan egyből a személygépkocsikban és motorkerékpárokban található változatokra gondolnak. Pedig rengeteg kerti gép működéséhez is elengedhetetlen. Teljesen mindegy, hogy egy fűkaszáról, láncfűrészről, fűnyíróról vagy épp fűnyíró traktorról van szó, többnyire mindegyikbe kell a Stihl olaj.
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez? Akárcsak a kocsik, úgy a kerti masinák esetében is a motorolaj legfontosabb feladata, hogy a működő alkatrészeket megvédje. A Stihl olaj csökkenti a fém alkatrészek súrlódását, megakadályozza azok kopását, sőt, az alkatrészek hűtésében és a gépek által kibocsátott füst mérséklésében is nagy szerepet játszik.

Mindezen hatásának hála sokkal hatékonyabbá képes tenni a kerti masinák funkcionálását, aminek eredményeként az ember is gyorsabban, jobban dolgozik. Sohasem érdemes egy rossz minőségű, esetleg hamisítvány motorolaj mellett dönteni. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a Stihl olaj cseréjét tanácsos folyamatosan számon tartani, hiszen a hatékonyság az idő előrehaladtával egyre csak csökken.