Az indiai fűszerek új világba repítenek

indiai fűszerek

A magyar konyha talán nem az egész világon híres, de mi mindennél jobban szeretjük. Mégis, ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor válasszuk az indiai fűszerek izgalmas világát.

A szokásos só, bors és pirospaprika mellé, jöhet az amchur, a fekete só, a mustármag vagy éppen a gyömbér, amiből isteni ételeket tudunk készíteni. Ma egyre többen indulnak neki a nagyvilágnak csak azért, hogy indiai éttermekben próbáljanak szerencsét, azonban saját magunknak is elkészíthetjük a finomságokat.

A legjobb ételek még finomabbak, ha elég erőfeszítésbe került a főzés és biztosan jobban fogjuk érezni a különböző zamatokat. Az indiai fűszerek nem mindig csípősek, így azok is választhatják, akik csak a különlegességet keresik bennük.

Nincs annál jobb, mint amikor felfedezünk egy könnyű, de ízletes receptet és az egész családnak készíthetünk belőle. Az is jó ötlet, ha tematikus napokat gyártunk, amihez mindig valamelyik országba utazunk, legalábbis az ízek útján. Ez a gyermekeknek is segít, hogy még könnyebben tanuljanak.