Tartósságával remekel a túracipő

túracipő
Aki szeretne pár napra búcsút inteni a városnak, és a természet lágy ölén töltené a szabadidejét egy kiadós kirándulás vagy túrázás keretén belül, jól teszi, ha a megfelelő felszereléssel vág neki a kalandnak. Az egyik és talán legfontosabb tartozéknak a túracipő számít, hiszen mégiscsak a láb és a lábfej van kitéve a legnagyobb megpróbáltatásnak akkor, ha valaki egy több kilométeres gyaloglás előtt áll, esetleg még hegyet is kell másznia.
De milyen modellt érdemes választani? Melyik az a túracipő, amelyik mindenhol megfelel? Ugye, ha már alapból egy túracipő mellett dönt az ember, és nem egy sima sport lábbeliben vág neki a kirándulásnak, máris nagy előnyben van.

Az ilyen lábbelik ugyanis strapabíróbb anyagokból és kialakítással készülnek, zordabb, nedvesebb körülmények között is csúszásmentes tapadást biztosító talpazattal, és stabilabb lábfejre igazítással rendelkeznek. Olyan tulajdonságok ezek, amikre túrázáskor egyértelműen szükség van.
Ha valaki csak egy lazább kiruccanást tervez, nem fog sokat gyalogolni és a terep, ahol fel-alá járkál, nem valami vad, akkor nyugodtan szóba jöhet a lezserebb túracipő is. Ellenkező esetben, ha hegymászásról van szó és több kilométeres túra előtt áll az ember, csakis a túrabakancs mellett érdemes dönteni.
Hiába lazább a túracipő, ettől függetlenül a talpazata masszívabb, strapabíróbb és agresszívebb mintázatú egy sima lábbelihez képest. Sőt, a bütykök is méretesebbek és robusztusabbak.

Az outfit része a férfi alkalmi cipő egy nevesebb eseményen

Az úriemberek életében évente egyszer vagy kétszer biztos akad olyan alkalom, amikor egy elegánsabb lábbelit kell viselniük. Esküvőre, céges vacsorára a férfi alkalmi cipő a tökéletes választás, ami sokszor megfelel bármilyen ünnepi eseménykor, céges vacsora alkalmával vagy épp keresztelőkor.
Egy elegáns öltözék során általában három tényező befolyásolja a leginkább a sikert. Egyrészt nagyon fontos az öltöny, a megfelelő férfi alkalmi cipő és az, hogy ennek a kettőnek a színét hogyan kombinálja az úriember. Kétségtelen, hogy az férfi alkalmi cipő akkor a legelegánsabb, ha ténylegesen nívós alapanyagból készült.