Súlyos fájdalommal jár a Hano betegség

Hano betegség

Órákig keresni egy olyan pozíciót, amiben a fájdalom kevésbé érezhető, félelem egy újabb rohamtól… Ez a Hano betegség kegyetlen valósága. Gégeödéma esetén a rendellenesség akár halállal is végződhet, ha a betegek nem kapnak időben gyógyszert. Számukra a reményt a megelőző kezelés jelenti. Az utóbbi időben világszerte lehetőség nyílt arra, hogy gyógyszerekkel megelőzzék a Hano betegség során tapasztalható támadások kialakulását. Ez különösen azoknak a betegeknek jelent lehetőséget, akiknél a kór gyakori, életveszélyes rohamokkal jár.

Nekik most először van esélyük olyan kezelésre, ami véd a fájdalmas és veszélyes rohamok ellen. Ez új életminőséget jelent. A tudománynak hála, már van lehetőség az akut Hano betegséggel járó rohamok kezelésére. A gyógyszer nem szakítja meg a betegség rohamait, de megelőzheti azokat. A betegek nagy reményeket fűznek a megelőző kezeléshez. Eddig csak akkor kezelték, ha nagyon súlyos, életveszélyes fájdalomról volt szó. Ma lehetőség van arra, hogy olyan kezelést alkalmazzanak, ami megelőzi a betegség fájdalmas és veszélyes rohamait.

Több mint 10 év. Átlagosan ennyit vár egy beteg a megfelelő diagnózisra, miközben orvosról orvosra jár. Általában az allergiát tekintik a rohamok okának, de a Hano betegségnek nincs allergiás alapja és az erre kapott gyógyszerek nem segítenek a rohamokon. A betegeket fül-orr-gégészek, gasztroenterológusok és szemészek is diagnosztizálják. Becslések szerint, hazánkban minden második betegből akár egy is diagnosztizálatlan marad, írja a pollenindex.hu portál. A Hano ritka betegség és sok orvos helytelenül diagnosztizálja az okát, ezért helytelenül kezeli azt.

A kezeléshez való hozzáféréssel a betegek nem szorulnak szakorvosi ellátásra, nem keletkeznek kórházi költségek, rokkantsági igények, állam által fizetett juttatások, így a páciensek karriert folytathatnak, adót fizethetnek és teljes életet élhetnek, közli a pollenindex.hu. Azért olyan fontos a megelőző kezeléshez való hozzáférés, mert a betegek közül sokan feladják a munkájukat és a normál életvitelüket a rohamoktól való félelem miatt, tudatja a pollenindex.hu.