Miért előnyös a kompressziós harisnya?

kompressziós harisnya

Az egészségügyi és sportruházati ipar egyik leginnovatívabb terméke, ami egyre népszerűbb mind a sportolók, mind a hétköznapi emberek körében. A kompressziós harisnya csökkenti az izomfáradtságot, javítja a keringést és segít a gyorsabb regenerálódásban.

Olyan típusú rugalmas ruhadarab, ami szorosan illeszkedik a lábhoz és a lábszárhoz. Különböző anyagokból, például nylonból és spandexből készítik, hogy biztosítsa a szükséges nyomást és támogatást.

Elsődleges célja a vérkeringés serkentése a lábakban, ami segít megakadályozni a duzzanatokat és megelőzni a vénás problémákat, mint a visszerek. A kompressziós harisnya a műtétek utáni gyógyulási folyamatban fontos szerepet játszik, mivel segít megelőzni a vér pangását a lábakban, mérsékli a duzzanatot és a mélyvénás trombózis kialakulásának a kockázatát.

Különösen ajánlott azoknak a pácienseknek, akiknek mozgáskorlátozottságuk van a beavatkozás után. A kompressziós harisnya remek eszköznek bizonyul az egészségmegőrzésben és a fizikai aktivitás támogatásában.