A méhészeti eszközök egy helyen beszerezhetőek

méhészeti eszközök

A méhek igen hasznosak, amellett, hogy beporozzák a virágzó növényeket, a virágport hazahordva és a lépekben saját anyagaikkal átalakítva mézet hoznak létre, leginkább emberi segédlettel és ellenőrzéssel. A megfelelő méhészeti eszközök hiányában nem ajánlott ezzel foglalkozni. A kezdő vagy régebb óta méhészkedők rendelkezésére áll az erista.hu webáruházban számos különféle termék ebben a tematikában. Ezek segítséget tudnak nyújtani a keretkészítésben, a drótozásban, akárcsak a beolvasztásban.

A méhészkedés mindennapjaiban szükséges méhészeti eszközök körébe tartoznak a spatulák, a keretfúrók, a virágpor gyűjtő rácsok, a méhkenyér kiszedők, a hordótámasztékok, a kaptárokat összekötő hevederek, a horonytisztítók, a mézkimelegítők, a füstölőcsíkok, a kerettartó ládák. Megtalálhatóak a webshopban továbbá a fedezővillák, a kaptárvasak, a kések, a hengerek, az állványok és a méhlesöprők is. A méhészeti eszközök termékkategóriában minden kisebb-nagyobb eszköz és kellék fellelhető, elfogadható ár-érték arányban. Nem elegendő azonban a szükséges dolgok beszerzése, hiszen a biztonságra is gondolni kell, mivel a méhek akár támadhatnak is, ez pedig különösen veszélyes tud lenni az emberre, főként, ha ez a támadás rajban történik. Ennek kivédése érdekében, javasolt munka közben a speciális méhészeti ruházat viselése.

Ezek a ruhadarabok és kiegészítők ugyancsak beszerezhetőek a webhelyen, legyen szó egész testet fedő darabokról, mint amilyenek az overálok vagy éppen kiegészítőkről. Ez utóbbi csoportba tartoznak a méhészeti ruházat olyan darabjai, amelyek a fejet, a nyakat, a kezeket vagy a lábakat védik. Az öltözékek elérhetőek többféle testalkattal kompatibilis változatokban, sőt, nőknek és gyermekeknek is szánt kivitelben és méretben. A legkisebb méret 104 cm testmagasságra készült. A méhészeti ruházat teljes mértékben biztonságot nyújt a nem kívánt csípésekkel szemben, egyáltalán nem kényelmetlen és mérettől függetlenül, a funkcionalitásában is kimondottan magas szintet képvisel.