Kislány szandál, a nyár legnépszerűbb lábbelije

Kislány szandál
Kislány szandál

A tavaszi esőzések után, a nyári melegek lehetővé teszik, hogy nemcsak a szerveztünk, de a lábaink is feltöltődjenek a Nap sugaraival. Hiszen a felnőtt, a kisfiú és a kislány szandál viselése lehetővé teszi azt, hogy a lábak szellőzzenek, ezáltal hűsítő és kellemes érzéssel töltse el viselője egész testét.

Köztudott, hogy az 1900-as évek kezdetén is, főleg a vidéken élő parasztság túlnyomó részének nem adatott meg a lehetőség, hogy mindenki lábbelikkel rendelkezzen. A téli viselet elengedhetetlen része volt a női illetve a férfi csizma, azonban a gyermekek, főleg nyáron mezítláb jártak, keltek. Sőt, az asszonyok túlnyomó része is, legfőképpen a ház körüli munkájukat lábbeli nélkül végezték el.

A kislány szandál elterjedése főleg a városokban élők körében valósult meg, ahol a felnőttek mintájára, az anyukák téli és nyári viseletének másait készítették el a mesteremberek. A www.mesesgyerekcipo.hu webáruházban, azonban manapság már mindenféle színű, méretű és formájú kislány szandál vásárolható meg, azonban aki kertes házban lakik, nyugodtan megengedheti csemetéi számára, hogy mezítláb élvezze a nyári meleget.