A penészmentesítés hatékony módszere

Penészmentesítés lehetőségei
Penészmentesítés lehetőségei

Nincs is rosszabb annál, amikor az újonnan épült vagy csak éppen felújított lakásba való beköltözés után azt vesszük észre, hogy nedvesednek a falak és megjelenik a penész. Ilyenkor nincsen más lehetőség, csak a teljes penészmentesítés, amit ajánlott már akkor elkezdeni, amikor az első gyanús jeleket meglátjuk.

A penészmentesítés egyik leggyakoribb és elterjedt módja a párátlanító berendezés alkalmazása az adott helyen. Ez a páramentesítő eszköz úgy működik, hogy a levegőben lévő nedvességtöbbletet magába szívja és egy tartályban tárolja. Miután ez megtörtént, a levegő érezhetően szárazabb lesz. Amikor pedig a berendezés tartálya megtelik, elég azt kiüríteni, majd újra beüzemelni.

Természetesen ezen kívül még számtalan módszer létezik arra, hogy a párát kivonjuk a levegőből, viszont ez lehet az egyik legkönnyebb, mivel semmilyen bonyolult dolgot nem kell csinálni. Ezek az eszközök, amelyek penészmentesítés céljából készültek, többféle méretben és felszereltségben kaphatóak. Rengeteg modell létezik belőle, azonban nem ajánlott a legolcsóbbat megvásárolni.