A finn szauna pokolian forró!

Szaunázás

Tulajdonképpen csak a nagyobb hőfok jelenti az igazi különbséget a szaunák között. A finn szauna hője sokaknak már az elviselhetetlen kategóriába tartozik, ugyanakkor rengetegen pontosan ezért szeretik.

Hogyha ezt a fajtáját a szaunázásnak otthon szeretnénk élvezni, akkor nem árt alaposabban felkészülni, mint egy infraszauna esetében. A kabin rendszerint nagyobb szokott lenni, mivel többen elférnek egyszerre benne és ezért lassabban melegszik fel a megfelelő hőfokra.

A nagyobb, tartós hőfok több energiát is jelent, ezért számba kell venni azt a tényt, hogy egy finn szauna használata során, nagyobb költségekkel kell számolnunk. Viszont az élmény sok esetben kárpótolhat minket.

Nemcsak a pénztárcánkat, de az elektromos hálózatot is fel kell készítenünk, hogyha beruházunk egy ilyen modellre, mivel tanácsos azt háromfázisúra bővíteni, hogy elbírja a finn szauna energiaigényét. Hogyha ezek mind megvannak, akkor már csak nekünk kell kibírnunk a hőségét, ami minden alkalommal páratan élményt fog nyújtani.