A finn szauna kellemes hője

Finn szauna
Finn szauna

Csodálatos érzés, amikor egy kimerítő úszás után lehetőség adódik egy kis szaunázásra. A legtöbb úszómedence mellé ma már fel van szerelve egy jól befűtött finn szauna is. Elsőre kissé meghökkentő lehet a bent lévő meleg, de pontosan ezzel fejti ki jótékony hatását.

Egy-két perc után a test hozzászokik a magas hőmérséklethez és a bent lévő gőzhöz. A finn szaunák általában tágasak, így többen is elférnek benne anélkül, hogy egymást zavarnák. A melegítőre való felöntést a wellness központokban általában a személyzet végzi, de ha úgy érzi, hogy jöhet még egy kis meleg, akkor bátran végezze el Ön a műveletet, de csak a bent lévők engedélyével!

Érezni fogja, ahogyan átjárja a meleg a testét és izzadni kezd. A magas hő ezt váltja ki a szervezetéből. Ebben rejlik a finn szauna jótékony hatása. Ugyanis az izzadás által a méreganyagok képesek távozni a bőrön keresztül. Ugyanakkor ez felgyorsítja egy kissé a szervezet anyagcseréjét, amely ugyancsak ezt a feladatot szolgálja. Kilépve a finn szauna melegéből érdemes pótolni a leadott vízveszteséget, hogy ne érezze kiszáradva magát.