Férfi pecsétgyűrű, ha különleges darabra vágysz

férfi pecsétgyűrű

A férfiak manapság egyre több ékszert viselnek, ami az előző évtizedekben nem feltétlen volt jellemző. Sokak szerint ez a divatnak köszönhető, azonban már évszázadokkal ezelőtt szokás volt az arany pecsétgyűrű viselése.

A gyűrű története a nemesi, sőt, a királyi családokig nyúlik vissza, ahol az okiratokat az aláírás használata mellett, a pecsétgyűrűvel lenyomatot készítve hitelesítették. Jellemző volt, hogy mintázatként a család címerét, esetleg egyedi jelet használtak az ékszeren.

Funkcióját tekintve érthető meg az a tény is, miszerint a kisujjon szokás hordani a gyűrűt, hiszen így a legegyszerűbb pecsételni vele. A legtöbb ékszerboltban még ma is találhatunk arany pecsétgyűrűket, amelyek ugyanolyan formával rendelkeznek, mint több száz éves elődeik.

Lehetőség szerint van módunk gravíroztatni is rájuk, de nyilván már csupán esztétikai okok miatt büszkélkedhetünk velük. A különlegesebb darabokon különféle szimbólumokkal találkozhatunk, mint például a 14 karátos, cirkónia kövekkel kirakott unikornis.