Ezért kiszámítható az időjárás Románia területén

Romániát bejárva rendkívül gyönyörű tájakon fordulhatunk meg. Az ország domborzatát a változatosság jellemzi, hiszen megmászhatjuk a Kárpátok legmagasabb csúcsát, utána leereszkedhetünk a Kárpát-medencébe, onnan pedig az alföldre és pihenésként eltölthetünk néhány napot a Fekete-tenger partján.

Az időjárás Románia területén az eltérő magassági szintek miatt szintén elég változatos. Emiatt gyorsan változhat a hőmérséklet és a csapadék mennyisége az adott régióban.

A szélességi körök szerinti elhelyezkedés és a Fekete-tenger is rátesz egy lapáttal az időjárásra. Ha esetleg egy körút alkalmával szeretnénk bejárni az országot, akkor érdemes mindenre felkészülni. Ehhez pedig kitűnő segítséget kínál az idojaras.ro, ami Erdély, Partium és az ország más területeire is rálátást tesz lehetővé, az aktuális és a várható időjárással kapcsolatban.

Az időjárás Románia területén azoknak is fontos, akik nem terveznek kiruccanást, pusztán szeretnék megtudni, hogy milyen idő várható másnapra. Ez is lehetséges a weboldal jóvoltából.