A vízkőoldó megóvja a berendezéseket

vízkőoldó

A készítmény beszerezhető tabletta és folyékony oldat formájában egyaránt. A vízkőoldó alkalmazása elengedhetetlen a különböző berendezések megóvása érdekében. A kávéfőzőben lerakódnak a szemekből származó olajok, valamint zsírok, így a tisztítására időnként sort kell keríteni.

Ha ez a művelet elmarad, akkor korrodálódhatnak a gép belső alkatrészei és megnő az energiafogyasztás. A modern kávéfőzők jelzik, ha a tisztítás esedékes. Érdemes tudni, hogy egy nem megfelelően karbantartott gépben nem lesz olyan finom a kávé, mint a rendszeresen tisztítottban. A vízkőoldó használata mindig az előírások szerint történjen! Az egyik közkedvelt termék a Trotec, ami szerves savakból tevődik össze.

Mielőtt a koncentrátumot a berendezés tartályába öntené, hígítsa fel meleg vízzel! Egy másik nagy kedvenc a Frau Schmidt Antiscale tabletta, ami a kávéfőzők mellett, vízforralók tisztításához is remek választásnak bizonyulhat. A vízkőoldó egyszerűen megrendelhető a webshopokból, így a beszerzését illetően, igazán nem lesz nehéz dolga.