Valódi jelenség a Barbie baba

barbie baba

Évek óta ez az egyik legkelendőbb játék, különösen a lányok körében. Az első Barbie baba egy New York-i vásáron jelent meg az 1950-es években. Mielőtt az első Barbie napvilágot látott volna, a lányoknak készült játékok között a Lilli baba uralkodott. Ez azonban nem gyermekeknek, hanem felnőtteknek szánt játék volt.

Minden megváltozott azonban egy szemfüles játéktervezőnek köszönhetően, aki a babától elbűvölve elhatározta, hogy puhábbra változtatja a külsejét, mert így a gyermekek is játszhatnak vele. A sikeres átalakítás után új nevet kapott, amit a megalkotójának lánya, Barbara neve ihletett. A Barbie baba híre olyan méreteket öltött, hogy regény és film is készült róla. Az ikonikus játék karaktere is gazdag fejlődésen ment keresztül, aminek eredményeképpen számos kiadásban megvásárolható.

Ma már különböző nemzetiségű, foglalkozású és alakú fajtái is léteznek. A hozzájuk tartozó kiegészítők pedig nagyszerű lehetőséget jelentenek azoknak a gyermekeknek, akik szeretik különböző karakterekké alakítani a Barbie babát.