A progeszteron hiány természetes úton is orvosolható

progeszteron hiány
progeszteron hiány

A progeszteron feladata nem más, mint a terhesség elősegítése. Termelődése a női ciklus bizonyos szakaszaiban erősebb, innen ered a másik neve is: sárgatest hormon. A progeszteron hormonnak mégis sokkal több feladata van. A progeszteron hiány bekövetkeztében felborulhat a szervezet cink és réz szintje, valamint a csontépítő sejtek sem fognak hatékonyan dolgozni.

A progeszteron egy természetes antidepresszáns hatással is bír, így ha a szervezetben csökken a szint, akkor ez hatással lesz a közérzetünkre is. A hormon véd a mell- és méhráktól. A progeszteron hiány következtében sajnos, az embrió nem kezd el fejlődni, így sajnos a terhesség is veszélyeztetetté válik.

A hormon társaságában a pajzsmirigy működése is egyensúlyba kerül. Abban is segít, hogy a testzsírból energiát tudjunk termelni. A progeszteron felelős a vizelet kiválasztásáért. Természetesen a libidót is élénkíti. A progeszteron hiány többféle módon is kompenzálható, hiszen ma már többféle készítmény között tudunk válogatni, ha a hormon szintjét normalizálni szeretnénk. Érdemes a természetes módokat választani, hiszen a szintetikusan előállított progeszteron mellékhatásokkal bír. A természetes progeszteron veszély nélkül adagolható, hiszen ebben az esetben még csak a túladagolástól sem kell félni. A progeszteron hiány tehát természetes módon pótolható. A készítmények széles választékával állunk szemben, hiszen a piacon krémek, kúpok, injekciók és tabletták is kaphatóak. A leghatékonyabbnak mégis a krém számít, hiszen a segítségével a lehető legrövidebb időn belül megszüntethető a progeszteron hiány. A krém használata előtt viszont olvassuk el az erre vonatkozó használati utasításokat. A krém felvitelét este és reggel végezzük el, mindig olyan területeken, ahol vékonyabb a bőr, hiszen így sokkal gyorsabban tud felszívódni. A krémet sohase használjuk megszakítások nélkül, csak abban az esetben, ha már bekövetkezett a terhesség. A krém használatát mindig a havi ciklussal kell összhangba hozni és a szüneteket be kell tartani.