A modern TV távirányító lassan fejlődött

TV távirányító
TV távirányító

A fejlődés gyakran eléggé hosszú időn keresztül történik. Remek példa erre a TV távirányító története. Amikor az első televíziók kikerültek a forgalomba, még senkinek nem jutott volna eszébe, hogy messziről tudják azokat vezérelni. Az igazság az, hogy nem is volt rá nagyon szükség, ugyanis létezett néhány csatorna és így odakapcsolták valamelyikre az eszközt és azt nézték gyakran egész nap.

Az emberek igényei azonban lassan fejlődtek, így megjelentek az első kábeles TV távirányító rendszerek. Ezek eléggé kényelmetlenek voltak, ezért szakítani kellett velük. A fotocellás elven működő készülékek aztán már teljesen hordozhatóak voltak, csupán annyi hátránnyal rendelkeztek, hogy amikor az ablakon besütött a Nap, akkor önálló életre keltek és elkezdtek maguktól csatornákat váltogatni.

Nem szükséges mondani, hogy nem maradtak túl sokáig a piacon. Elérkezett az ultrahangos TV távirányító kora, ami kivallóan végezte a dolgát, csak túlságosan sokba került, így tovább kellett gondolkodni, hogy vajon mi is lehetne a megoldás.