A legjobb tequila Mexikóban készül

legjobb tequila

Ki ne hallott volna még erről az ikonikus italról? Mexikó esszenciája és temperamentuma egyetlen palackba zárva. De vajon melyik lehet a legjobb tequila? El lehetne intézni annyival a dolgot, hogy ez is csak ízlés kérdése, viszont vannak bizonyos tényezők, amik kiemelnek egyes italokat a tömegből és nincs ez másként a Sierra Tequilával sem.

Az viszont, hogy ezen belül már melyikre esik a választás, az tényleg csak ízlés dolga. Elvégre rengeteg fajta közül válogathatunk kedvünkre, a klasszikustól az exkluzív, ízesített változatokon át, egészen a prémium minőségű több éven keresztül érlelt italokig.

Így már nagyjából laikusként is körvonalazódhat bennünk a képlet arról, hogy a legjobb tequila egyik ismérve az elkészítési módban rejlik. Igen ám, de mégis miből készül a legjobb tequila ezek közül?

Ez már nem akkora titok, hiszen egy valamire való márkához csak és kizárólag színtiszta kék agávét használnak, mindezt ellenőrzött gyártási folyamatok közben. A szabály alapján nincs min vitatkozni. Csak a kék agávét 51%-ban tartalmazó italokat lehet tequilaként értékesíteni. A legjobb tequila ennél is nagyobb agávé tartalommal rendelkezik.