A Cognac egy kivételes ital

cognac

Az ital neve sokak tudatában összefonódik a luxussal, a finom ízvilággal és a hagyományokkal. Érdemes megemlíteni, hogy a Cognac egyetlen francia régióban készül, Charente és Charente-Maritime megyékben. A gyártásának hagyományai több száz évre nyúlnak vissza.

Az előállításának az alapja nem más, mint a szőlő. Először elkészítik a bort, aminek magas savtartalma és alacsony alkoholtartalma kell legyen. Ezután kétszer lepárolják speciális rézüstben, így nyerik ki a Cognac alapját. Az érlelési idő általában jelentős mértékben befolyásolja az ízvilágot és a minőséget.

A nedű különböző minősítésekkel rendelkezik. A VS minimum 2, a VSOP legalább 4, az XO 6 vagy 10 évig érlelődik. Leginkább étkezések után ajánlott fogyasztani, de különleges alkalmakon vagy baráti összejövetelek esetén is tökéletes választásnak bizonyulhat.

Aki egyszer kóstolta, az soha nem feledi el a Cognac jellegzetes ízét. Az idrinks.hu oldal hatalmas kínálattal várja a látogatókat, így nem történhet meg az a kellemetlenség, hogy valaki üres kézzel távozik.