Tequila, ahogyan fogyasztani érdemes

tequila

Só, citrom, Mexikó. Ez csak az ízletes tequila lehet! Az asszociációs játékot már meg is nyertük. Annyiban lesz csak igazunk, hogy valóban a közép-amerikai ország nemzeti italáról, a kék agávéból készült tüzes nedűről beszélünk. Azt azonban kevesen tudják, hogy az említett kiegészítők egyáltalán nem a tequila tartozékai.

Legalább is nem oly módon, ahogyan ismerjük. Így mielőtt egy Mexikóba való kiruccanás alkalmával szégyent vallanánk, nem árt tudni, hogy a helyiek úgy fogyasztják ezt az italt, mint mi a pálinkát: tisztán és élvezettel!

A só és a citrom a rendszerváltás utáni Európában vált az akkor beszerezhető rossz minőségű kísérőjévé. A könnyebb fogyaszthatóság szellemében valóban jól jött, mert az olcsóbb változatokat nem tisztán agávé, hanem kristálycukor és melasz hozzáadásával készítették, ettől pedig volt némi kellemetlen, kesernyés felhangja.

A minőségi tequila selymes, lágy, édeskés ízélményt nyújt, mindenféle kísérő nélkül is. Természetesen webshopunkban csak minőségi kapható.