Tényleg az erős pálinka a legjobb?

Pálinka

A magyarok híressé váltak a világ szinte minden pontján, főként utánozhatatlan temperamentumukról, virtusukról, de az ételekről és az italokról is.

Habár egyesek hátán végigfut a hideg, amikor meghallják a pálinka szót, de nem minden esetben kell 50%, esetleg még magasabb alkoholtartalomról beszélni. Bizony, teljes magabiztossággal kijelenthetjük, hogy ez a szesz sem feltétlenül akkor jó, amikor már annyira erős, hogy pár korty azonnal és könnyedén a fejünkbe száll.

Inkább az olyanfajta italokat kellene előnyben részesíteni, amelyek karakteres, megnyerő, finom zamattal rendelkeznek. Az ilyen pálinkák közé a Békési szilva, a Kecskeméti barack, a Szatmári, a Fütyülős, a Rézangyal bátran sorolható.

Igazán különleges daraboknak számítanak a csokis, a mogyorós, az áfonyás, a karamellás, sőt, még a pisztáciás pálinkák is. Ezekkel a könnyednek is nevezhető nedűkkel is ugyanúgy koccinthatunk, mint az erősebb változatokkal, azonban sokkal kellemesebb élményt okozhatnak számunkra, mivel a likőr határát súrolják.