A szennyvízszivattyú remekül funkcionál

Szennyvízszivattyú

A rengeteg eső miatt olyan mennyiségű víz gyűlhet fel az udvarban, amit csakis megfelelő szerkezetekkel, készülékekkel lehet eltávolítani.

Amikor nem csak szimpla esővízről van szó, hanem sárról és darabos folyadékról, akkor a szennyvízszivattyú kínálta megoldásokra kell hagyatkozni, ami a legkényesebb helyzetekben is remekül működik. Ezen, elektromos árammal funkcionáló berendezések két nagy csoportra oszthatóak, ugyanis vannak merülő és felszíni szennyvízszivattyú változatok is.

Az utóbbi lényege a nevében is benne van, hiszen ezt a szivattyúzandó vízbe kell meríteni ahhoz, hogy akadálymentesen működjön. Ennek a szennyvízszivattyúnak fő alkotóeleme a centrifugál szivattyú, de nem lehet megfeledkezni a többi elektromos részről sem, akárcsak a motor vagy a kapcsoló, melyek tökéletesen vízhatlan házba kerülnek.

Ez azt jelenti, hogy a megengedett legnagyobb bemerítési mélység esetén is remekül teljesít majd a készülék, és nem kell tartani a meghibásodástól. Számos típusban megvásárolható Magyarországon is a szennyvízszivattyú, főleg online boltokban.