Shelby- az izmos csődör

Shelby Mustang
Shelby Mustang

Minden területnek megvannak a saját szakszavai, amelyekkel pontosan ki tudunk fejezni egy állapotot, egy alkatrész fontosságát vagy egy természeti jelenség okozóját. Nincsen ez másképp az gépjármű iparban sem.

Az autók kapacitását, teljesítő képességét lóerőben fejezik ki. A Ford egy újabb csodát alkotott meg, aminek a Shelby nevet adták. Ha valaki egy picit is autórajongó, akkor rögtön észreveszi a tipikus Mustang beütést, amivel a Shelby is rendelkezik, hiszen „Ő” is a híres Mustang család tagjaként ismeretes.

A Ford mérnökei ugyancsak szép kialakítást és formatervet kölcsönöztek az újonnan tervezett autónak. Azonban nemcsak a kinézetről gondoskodtak, hiszen az autó csúcsteljesítményre képes a maga 500 lovával, amit egy V8-as motor birtokol.

A karosszériát alacsonyabbra tervezték, mint azt a tervezők tették eddig, ehhez pluszba járnak a szénszálas kerekek és az ebből következő mínusz 130 kilogramm. Aki máris beleszeretett volna, annak még egy picit várnia kell, mivel a Shelby novemberben mutatkozik be és 2016-ban lehet majd megvásárolni.