Milyen az ideális tűzőgép otthonra?

Tűzőgép

Jogos a kérdés, hogy vajon mennyire hasznos egy ilyen szerszám otthon? A szerszámok sohasem feleslegesek, még akkor sem, ha csupán ritkán van rájuk szükség.

Aki szeret barkácsolni, annak mindenképp a hasznára válik egy tűzőgép, akár elektromos változatban is. A mechanikus változatok rugóval működnek és kisebb erő kifejtésére képesek, mint az elektromos tűzőgépek, amelyekkel már a faanyagok összekapcsolása is lehetséges. Jól jöhet kárpitozás céljából, hiszen a tűzőgéppel sokkal gyorsabban haladunk, mintha kalapáccsal egyenként próbálnánk beverni 40-50 aprócska szeget.

Ráadásul a vérhólyagok sem fognak tanúskodni arról, hogy olykor rosszul céloztunk. Teljesítmény szempontjából a pneumatikus vagy sűrített levegős tűzőgépek vezetik a listát, viszont az előnyök mellett, érdemes a hátrányokról is beszélni.

Az ilyen típusok csak kompresszorral együtt használhatóak, ezáltal korlátozottan mobilisak. Az arany középutat tehát az akkumulátoros tűzőgép jelenti otthoni felhasználás szempontjából, ráadásul az ár-érték aránya is kifejezetten kedvező.