Helytakarékos a beltéri tolóajtó

Beltéri tolóajtó

Nem mindenkinek adatik meg a lakásában, hogy tágas és világos tereket alakítson ki, ahol egy kinyíló ajtó nem okoz térvesztést. Ilyenkor színre lép a beltéri tolóajtó, aminek köszönhetően nem kell attól félni, ahogy nem tudunk majd a szekrényektől bemenni a szobába.

A tolóajtó technológiáját figyelembe véve, 2 fajtát különböztethetünk meg, a fal előtt és a falban futót. A fal előtt futó beltéri tolóajtónál figyelembe kell venni, hogy az ajtónyílás irányában elegendő hely legyen az akadálymentes eltolódásért. Ebbe a helybe bele kell kalkulálni az ajtólap szélességét (4 cm) és azt a távot, amennyire az ajtó mozog a fallal párhuzamoson (3-4 cm).

Ezt a fajta beltéri tolóajtó majdnem bármilyen típusból kérhető, kivéve a dekorfóliás és lucfenyőből készült változatoknál. A falban futó beltéri tolóajtó esetében valójában a nyílászáró beállítása után húzzák mellé a falakat. Az árúk általában 50.000 és 100.000 Forint között mozog, megteremtve a lehetőséget, hogy a kevésbé tehetős emberek is megengedhessék maguknak, nemcsak a hely szűke miatt, hanem akár érdekességből is.