Étrendkiegészítők a hiányzó láncszemekhez

Étrendkiegészítők
Étrendkiegészítők az az egészségért

Ha megfigyel egy családot, láthatja, hogy ha nem igyekeznek összhangba hozni az étrendjüket, akkor bizony megesik, hogy egy bizonyos irányba eltolódnak az étkezési szokásaik. Vannak akik a cukrot, mások a kenyér és tésztaféléket, míg megint mások a zsírok fogyasztását viszik túlzásba.

Ezen a kibillenésen valamennyire segítenek az étrendkiegészítők, hiszen azokban arra törekednek, hogy tiszta formában jelenjenek meg a fontos alapanyagok. Természetesen, nem az a cél, hogy ha egyik típusú tápanyagból sokat fogyaszt valaki, akkor a hiányzóból is arányosan sokat vegyen magához. A koncepció legelőször is az, hogy tudatosítsa, hogy mit és mennyit eszik.

Ha tudja, hogy egy bizonyos tápanyagból nem visz be eleget és esetleg nem is szereti az adott anyagot tartalmazó ételeket, akkor az étrendkiegészítők segítenek pótolni ezt az űrt. Egy hétköznapi ételben nem igazán lehet pontosítani, hogy egyik vagy másik összetevőből pontosan mennyi is van. Ezek az étrendkiegészítők lehetővé teszik, hogy az ember pontosan szabályozni tudja bevitt mennyiséget.