Csúcsteljesítményű légzésfigyelő érzékenysége

Modern légzésfigyelő berendezés
Modern légzésfigyelő berendezés

Mára már sok kisbaba szobájában ott figyel a bébiőr, mint a szülők szeme és füle. Az ilyen szerkezet viszont nem tudja jelezni, ha a kisgyermek légzésével gond adódik, csak a hangok változását érzékeli.

A légzésfigyelő, az tulajdonképpen hasonló külső formában kapható, mint a bébiőr, vagyis van neki egy olyan része, amelyet a kisbaba ágya felé kell irányítani, míg a másik fele a felnőttnél van az egység hatósugarán belül.

A szerkezet a betáplált érzékenységtől függően jelez, hogyha zajt hall a kiságy felől, de képes a mozgás érzékelésére is. A légzés mozgását is képes nyomon követni. Így ha a gyermek alszik, a ritmikus levegővételét normális értékekbe sorolja be a légzésfigyelő.

Viszont ha ez a mozgás kihagy egy kis időre, máris értesítést küld az egység másik végén lévő szerkezetbe, hogy figyelmeztethesse a szülőket, ha baj van és a kisbaba nem lélegzik. Egyes szerkezetekhez még kamera is van szerelve, így a légzésfigyelő rendszer képes azonnali képet mutatni a gyerekszobában uralkodó állapotokról.