Csökkenti a számlát a hőkamera

Könnyen kezelhető hőkamera
Könnyen kezelhető hőkamera

Időnként mindnyájan szívesen bevállalunk egy-egy rutinellenőrzést, megelőzve az olyan bajok bekövetkezését, ami kihat szeretett családunk, esetleg munkahelyünk biztonságára. Ahogyan a fogorvoshoz is elmegyünk egy-egy vizsgálatra, ajánlott ugyanúgy tenni az olyan épületekben is, ahol többet megfordulunk.

Az egyszerűen működtethető hőkamera igénybevételével, villámgyorsan megvizsgálhatjuk a különböző helyszínek esetleges hiányosságait, amelyek fölöslegesen növelhetik a számlák értékét, vagy éppen veszélyt jelenthetnek ránk. Abszolút nulla fok felett (-273,15 °C) minden test elektromágneses hullámokat bocsát ki.

Egy, ennek az észlelésére képes hőkamera által, az áramelosztó berendezéseket, hőszigetelő berendezéseket, vagy lapos ház, esetleg tömbháztetőket is megvizsgálhatni olyan hibák után kutatva, amelyek szabad szemmel nem észlelhetőek. Például a szigetelések megfigyelése során láthatjuk és elhelyezkedését pontosan meghatározhatjuk egy esetleges lyuknak, amit a hőkamera használata nélkül csak falbontással vagy szúrópróbaszerű fúrással oldhatunk meg. Ráadásul mindezt kényelmesen, több méter távolságból tehetjük meg.