Az ipari klímák nagyobb méretű épületekhez vannak tervezve

ipari klímák

Többféle típusú légkondicionáló létezik. Az ipari klímák olyan rendszerek, amelyeket nagyobb méretű épületek, gyárak vagy raktárak hűtésére és fűtésére használnak. Ezek rendkívül fontosak az üzemi hatékonyság és a munkakörnyezet kényelme szempontjából. Ugyanis az ipari klímák biztosítják a megfelelő hőmérséklet és páratartalom fenntartását.

Ez elengedhetetlen a gépek és berendezések optimális működéséhez, valamint a termelékenység növeléséhez. Az ipari klímák hatékonyan szabályozzák a hőmérsékletet a nagy volumenű térben, így megelőzik a túlmelegedést vagy a túlzott lehűlést, amik komoly problémákhoz vezethetnének.

Az ipari klímák működése hasonló elveken alapul, mint a hagyományos klímaberendezéseké, de nagyobb méretűek és nagyobb teljesítményt nyújtanak. Első lépésként megtörténik a hűtőközeg kompressziója, amely a gázt magas hőmérsékletre emeli. Ezután következik a hűtőközeg kondenzációja, amely során az hőt ad le és folyadékká válik. A folyadék a hűtőegységhez jut, ahol további hőt vesz fel a környezetből.