Az infraszauna szerepe a regenerálódásban

Infraszauna
Infraszauna

Sportolás után fontos, hogy időt szánjunk a regenerálódásra. Ez a folyamat jelentősen felgyorsítható az infraszauna igénybevételével. Az infrasugarak mélyen a bőr felülete alá hatolnak és felmelegítik a szöveteket.

Ezáltal gyorsítják az edzés során megsérült izomsejtek helyreállítását. Néhány perc egy infraszauna belsejében felér többórás pihenéssel. Nemcsak a sejtek regenerálódását segíti ez a szerkezet, hanem a méreganyagok kiürülését és ezáltal a szervezet megtisztulását is.

A meleg hatására fokozódik a verejtékmirigyek termelése. A verejtékezés során azonban a felhalmozódott toxikus anyagok is távoznak a kötőszövetekből, ezáltal javulhat a közérzetünk. Az infraszauna típusától függően, egy, kettő, három vagy akár négy személy is használhatja egyszerre a szerkezetet.

A lámpák minden esetben úgy vannak beállítva, hogy mindenkit egyenletesen érjen a sugárzás. A kisebb kabinok már az egészen kicsi fürdőszobákban vagy a nappaliban is elférnek, de a nagyobb, több személyes infraszauna sem foglal el hatalmas helyet.