Az auto tuning fontosabb kellékei

Auto tuning
Auto tuning

Sokszor nemcsak a gépkocsi teljesítménye és megbízhatósága számít, hanem a kinézete is. Vannak, akik szeretik, ha a jármű egyedi, stílusos megjelenéssel bír. Az auto tuning eszközeivel ez könnyen megvalósítható, hiszen mindenki a maga ízlésének megfelelően alakíthatja át a kocsi kinézetét.

A legegyszerűbb módja az autó egyedivé tételének a különleges festések, matricák alkalmazása, de a lámpák, spoilerek és egyéb kiegészítők felszerelése is igen hatékony megoldás.

A látványos dísztárcsák is fontos auto tuning kiegészítők, sőt, egyes szaküzletekben már különleges kinézetű gumiabroncsok is vásárolhatóak. Ezek mind az optikai tuning részét képezik. Ugyanis, amikor auto tuningról beszélünk, tisztázni kell, hogy melyik válfajára gondolunk.

Az optikai tuning mellett, beszélhetünk műszaki tuningról is. Ebben az esetben nem a jármű kinézetén változtatunk, hanem annak teljesítményét fokozzuk. Ez az auto tuning is igen népszerű azok körében, akik szeretik, ha erős motor dübörög alattuk. Ilyenkor különböző megoldásokkal növelik az autó végsebességét és a teljesítményét.