A vitorlázás alapjai

 vitorlázás
vitorlázás
Vitorlát bontani egyáltalán nem számít nagy ördöngösségnek, egyszerűen csak be kell tartani egy pár alapvető szabályt, amely segítségével békésen tudunk vitorlázni. Ahhoz, hogy vitorlát tudjunk vezetni, el kell végezni egy vitorlás tanfolyamot, aminek a segítségével már magabiztosan tudunk utazgatni. A vitorlázás alapjait könnyedén el lehet sajátítani.

Ha a Balatonon szeretnénk vitorlázni, akkor mindenképpen az ehhez megfelelő öltözékben lépjünk fel a hajóra. Legyen nálunk esőkabát, de nem hiányozhat a táskából a napszemüveg és a naptej sem.

Ha vadabb vizeket választunk, akkor ott már kesztyű, technikai aláöltözet és gyorsan száradó ruhára lesz szükségünk. A vitorlázás akkor élvezetes, ha azt társaságban tesszük. Általánosságban beszélve 2-5 fő fér el kényelmesen a hajó fedélzetén. Sportosabb, kényelmesebb vitorlák között lehet válogatni, amelyeket nem kell feltétlenül megvásárolni, hiszen ma már kedvezményes feltételek mellett lehet bérelni is. Bérelni viszont csak akkor lehet, ha vitorlás vezetői engedéllyel rendelkezünk.