A kisállattartás minden eleme megtalálható egy helyen

papagáj kalitka

Bizonyos fajtájú szárnyasok is tarthatóak a lakásban házi kedvencként, ehhez azonban megfelelő feltételeket kell biztosítani, ugyanis eléggé nagy a mozgásigényök. A centumzoo.hu webáruházban többek között számos minőségi papagáj kalitka áll az érdeklődők rendelkezésére, amik amellett, hogy funkcionálisak, esztétikailag is kiemelkednek.

Mindegyik kifejezetten papagájoknak lett kifejlesztve, annak érdekében, hogy kényelmes, biztonságos és tágas környezetet tudjanak biztosítani. A webhelyen beszerezhető papagáj kalitka termékkategória minden egyes darabja kiváló minőségű alapanyagokból készült, ennek hála a szerkezet időtálló és könnyen tisztítható.

A kalitka kiválasztása során a leginkább fontos paraméter a házi kedvenc mérete, hiszen kisebbeknek elegendő természetesen a kis méretű lakhely, a nagyobbaknak viszont több mozgástérre van szükségük. A nagyobb ketrecekben a madár tud szabadon röpködni is, ami az egészsége szempontjából kiemelten fontos, így tud hosszú éveken keresztül is egészséges maradni.

Az sem mellékes a papagáj kalitka vásárlás esetén, hogy egy vagy több papagájt szeretne a tulajdonos tartani, ez leginkább akkor fontos, amennyiben tervben van az állomány szaporítása. A webshopban továbbá megtalálható sokféle hullámos papagáj felszerelés is a kalitkákon kívül. Az állványok igen praktikusak, mert természetesen elhelyezhetőek ezek a ketrecek akár egy asztalon is, de mindenképp mutatósabb és hatékonyabb lesz a végeredmény ezek rendszerbe iktatásával.

A stabil állványok legtöbbje kerekekkel is fel van szerelve, ezért nem fog gondot jelenteni a madár áthelyezése takarítás vagy más okból kifolyólag. A hullámos papagáj felszerelés további elemei az itatók és az etetők, amiknek a speciális képviselője a gyümölcsetető, ez főképp röpdékben ideális. Hasznos egy-két szénatartó megléte is a ketrecben.

Közkedveltek az ülőrudak és a madárhinták, a papagájok igen hálásak, amennyiben ezeket az elemeket is megtalálhatják a kalitkájukban. Beszerezhetőek odúk is, ezeket is szívesen használják a madarak a mindennapokban, de főként a költési időszakban.

Amennyiben a tulajdonost nem zavarják a zajok, telepíthetőek a madárlakba különféle játékok is, mint amilyenek például a csengők, a fajátékok, de igencsak népszerűek a díszmadár tenyésztők körében a tükrök is. A tükrök némelyike el van látva csengőkkel. Emellett az ilyen madarak egy kis létrán is jól el tudnak járkálni. A hullámos papagáj felszerelés elemei magától értetődően a különféle tápok és a fészekalmok is.

Más jellegű hörcsög ketrec is beszerezhető itt

A kistestű rágcsálók is igen népszerűek a díszmadarak mellett. A shopban számos kisrágcsálónak készült lakhely is található, többek között sokféle hörcsög ketrec is. A hörcsögök kisméretű lakhelyet igényelnek, ennek ellenére szükségük van a testméretüknek megfelelő térre. Ezek az állatkák nappal leginkább alszanak, éjszaka viszont aktívak és igen játékosak.

A megfelelő hörcsög ketrec kiválasztásánál is ügyelni kell a méretre, akárcsak arra, hogy az objektum minőségi és semmiképp sem egészségre káros vagy mérgező anyagokból álljon, a hörcsögök ugyanis előszeretettel rágnak meg mindent, amit csak el tudnak érni. Fontos szempont továbbá, hogy a ketrec könnyen tisztítható legyen. Az alaptermék csak magát a rácsokat és az alsó tálcát tartalmazza, de akadnak itt teljesen felszerelt modellek is.

Ezekben alapból minden megtalálható, nem kell külön felszerelni. Amennyiben a kisállat tulajdonosa szeretné önállóan összeállítani, hogy milyen elemeket tartalmazzon a ketrec, itt erre is lehetőség van a felhasználóbarát webárházban. A hörcsögök igencsak kedvelik a különféle tereptárgyakat, akadályokat. Az etető és itató beszerzése alap, de jól jön egy házikó vagy akár egy forgó kerék is.

A hörcsög ketrec némelyik típusa műanyag tetőt is magába foglal, ezeknél az esetleges szállítás problémamentesebb. Az egér ketrec hasonló az előzőhöz, de általában kisebb, mivel maga az állat is szerényebb méretű, de sikeresen lehet tartani egereket a hörcsögöknek kialakított kalitkákban is. Mindkét terméknél elérhetőek prémium darabok is, mint amilyenek a hörcsög, egér ketrec és a terrárium kombinációja, ebben igazán kényelmesen fognak élni a házi kedvencek.

Ezek általában üveg és fém kombinációjából állnak, míg a ketrecek leginkább csak fémrács konstrukcióban érhetőek el. A kombinált változatoknál az alsó rész üvegfalú, a felső pedig rácsozott ketrec. A szintek közötti közlekedést egy apró fokokkal ellátott miniatűr létra segítségével lehet megoldani és erre az új lakhelyre beköltöző rágcsálók gyorsan rá is jönnek és nem jelent semmi gondot a helycsere.

Javasolt olyan tartozékokkal ellátni a lakhelyet, legyen szó bármelyik típusról, mint amilyenek az önitatók, a rozsdamentes acélból készült etetők és egyéb műanyag elemek. A terráriumos verziók azért is praktikusak, mert a kiszemetelés minimális, nem hullik ki az alom, ami sok bosszankodástól megóv. Ugyanakkor a megfelelő egér ketrec szavatoltan szökésbiztos is, így nem veszhet el a kiskedvenc .