A karácsonyi vásár Bécs városában hangulatos

Karácsonyi vásár Bécs
Karácsonyi vásár Bécs

Az adventi időszak a várakozás és már az ünnepi hangulatban telik. Ha Ön arra vágyik, hogy egy olyan helyen tölthessen el pár napot, ahol minden az ünnepről szól, akkor érdemes mindenképpen ellátogatnia az osztrák fővárosba, mert a karácsonyi vásár Bécs városában csaknem húsz helyen nyitja meg kapuit.

A legnagyobb vásár idén is a Városháza előtt megrendezett Bécsi Adventi Varázslat, ami évente megközelítőleg három millió látogatót csalogat a városba, belföldről és külföldről egyaránt. Ezen kívül megrendezésre kerül a Christkindlmarkt, ami elsősorban a családokról szól,

aztán a Am Hof karácsonyi vásár, ahol kézzel készített ajándéktárgyak, ékszerek, antikvitások és műalkotások kaphatóak. Különösen hangulatos a spittelbergi karácsonyi vásár, ahol a macskaköves utcákon kerámiákat, ékszereket és kézműves termékeket lehet megvásárolni.

A karácsonyi vásár Bécs helyszínein minden évben sok programmal csalogatja a látogatókat, ráadásul nemcsak ajándéktárgyakat vásárolhatnak, hanem finom ételeket és italokat is megkóstolhatnak.