MTB kerékpárok strapabíró kialakítással

MTB kerékpárok

A járhatatlannak tűnő szakaszokon is átkelhetünk, ha egy ilyen bringával vágunk neki az útnak. Hogyha már unjuk a forgalmas várost és úgy érezzük, hogy lassan belefulladunk az aszfalttengerbe, akkor kerekedjünk fel és irány a természet! Az MTB kerékpárok előtt nincs akadály. Ez már az a kategória, amikor nem kell megszeppennünk, hogyha egy meredek hegyi leejtő áll előttünk. A váz kialakítása lehetővé teszi a bravúros irányítást.

Egy kis gyakorlással olyan technikákat sajátíthatunk el, amelyekkel a legmeredekebb emelkedőt is megmászhatjuk, például egy erdőben. Ehhez nemcsak jó kondíció szükséges, hanem strapabíró bringa is. A fák gyökerei, a kiálló kődarabok pillanatok alatt 8-ast varázsolnának egy hagyományos bringa felnijébe.

A MTB kerékpárok rendszerint dupla alufelnivel vannak ellátva. Ez ellenállóvá teszi a kerék teljes szerkezetét a nagyobb ütődésekkel szemben. A gyenge fékerő rendkívül veszélyessé tenné az MTB kerékpárok használatát az ilyen környezetben, ezért a hidraulikus tárcsafékek alapfelszereltségnek számítanak ebben a kategóriában.

A felsőkategóriás levegős, első teleszkópok finom mozgásának hála, kényelmesebb a bringázás az egyenetlen szakaszokon. Az összteleszkópos MTB kerékpárok, vázba épített rugós taggal rendelkeznek, ami jelentősen növeli a kényelmes haladást. Az MTB kerékpárokon található széles, gumiabroncsok jól tapadnak a csúszós, nedves földutakon. Viszont az aszfalton az ilyen gumik már nem túl előnyösek. A könnyebb irányítás érdekében, az MTB kerékpárok általában 700 mm vagy ennél szélesebb kormánnyal vannak ellátva.

Print Friendly, PDF & Email