Mit tegyünk a stressz ellen?

stressz ellen

Az egyre növekvő elvárások, a rengeteg konfliktus, a túlterheltség és a folyamatos pszichikai, illetve fizikai nyomás egyértelműen nincs jó hatással ránk, sem a teljesítményünk, sem pedig az egészségünk szempontjából. Éppen ezért, az ezek okozta stressz ellen mindenképpen tenni kell, mert hosszútávon rengeteg hátulütője lehet az állandóan feszült légkörnek és tempónak.

Mindenkinek ajánlott legalább egyszer elmennie egy stresszt kezelő tréningre, még ha úgy is gondolja, hogy ő alapvetően jól tud reagálni, teljesíteni extrém körülmények között, mert olyan dolgokat fog hallani, tanulni, amit még így is hasznosíthat a jövőben. Például betekintést nyerhet a stressz elméletébe és a pszichológiájának az alapjaiba.

Megtudhatja, hogy miként ismerhetőek fel és előzhetőek meg azok helyzetek, amelyek előidézik ezt az állapotot, fényt deríthet a burnout jelenség okára és különböző módszereket is tanulhat a stressz ellen. A tréningen elhangzott információkat mindenki az előnyére fordíthatja, így mindenképpen megéri kipróbálni.