Gomb nemcsak designnak

gomb

Egy kézimunkával előállított ruhadarab minden apró részlete fontos a tökéletes kinézethez. Bár kisebb méretű, már-már jelentéktelennek tűnő kiegészítő a gomb, mégis hatalmas hatást gyakorolhat a ruhaneműre. Kisugárzásában rengeteget nyom a latban ez a paramétereiben tényleg elenyésző nagyságú tartozék.

Kardigán, szoknya, mellény esetében nélkülözhetetlen a gomb, de díszítőelemként bármilyen kötött vagy horgolt darabon megállja a helyét a megfelelő példány. Nagyon körültekintően érdemes kiválasztani ezt a kelléket, mert egy nem oda passzoló árnyalat vagy forma csorbíthatja az alkotás szépségét.

Tehát egy létrehozott darab esetében érdemes a legapróbb részletre is figyelni, hiszen tudjuk, hogy a lényeg a kisbetűs szakaszban rejtőzik. Persze a szépségen kívül, a gomb praktikus, funkcionális szerepet is betölt, sőt, a legtöbb esetben ezt teszi. A tudatos választás nem maradhat el akkor, ha praktikus feladatra szánjuk, de akkor sem, ha pusztán a design kedvéért varrjuk rá a gombot az alkotásunkra.