Emelkedet hangulatot okoz a vőfély

Vőfély

Egy lakodalom, az új élet kezdetéről és a boldogságról szól. Ezért mindent meg kell tenni, hogy maga a ceremónia és az azt követő ünneplés rendkívüli, feledhetetlen élmény legyen mindenkinek. Ebben főszerepet kap a vőfély, aki a régi hagyományok szerint a nászpár rokona vagy közeli barátja volt. Manapság már teljesen más módi járja. Olykor már a vőfély helyett egyenesen ceremóniamestert kérnek fel a teljes esemény levezénylésére, de ez valahogy nem az igazi.

A vőfély ugyanis a jól megszokott öltözetben és rigmusos versekkel növeli a jelenlévők hangulatát, ami még több vidámsággal tölti meg a kivételes alkalmat. A házasságkötések számának növekedésével a vőfély szerepköre külön szakmává alakult át.

Ma már egyszerűen találhatunk olyan személyeket, akik ellátják a feladatot az esküvőkön. Ha nem tudjuk, hogyan lássunk hozzá a vőfély kereséséhez, akkor a fix24.hu oldalon éri meg alaposabban körülnézni. Csak írjuk be a település nevét ahol élünk és máris láthatóvá válik, hányan várnak arra, hogy megbízzuk őket ezen nemes feladattal.