Decentralizált szellőztető a Lakásszellőztetők kínálatából

Decentralizált szellőztető

A hővisszanyerők használata nagyon praktikus a lakás friss levegőjének megteremtésére és a hőmérséklet egyedidejű megtartására. Ezekkel nem hűl ki a helyiség, ha télen szeretnénk némi oxigént bejuttatni, illetve nyáron sem melegszik fel, ha éppen a legnagyobb hőségben érezzük úgy, hogy már nem komfortos a benti légtér.

A decentralizált szellőztető pedig egyhelyiséges hővisszanyerő, ami mindig a külső falba kerül betelepítésre. Két típusa van, a kerámiabetétes, 1 ventillátoros és az ellenáramú entalpia hőcserélős, 2 ventilátoros változat. A kerámiabetétes decentralizált szellőztető csak párosával használható, hiszen míg az egyiken beáramlik a friss levegő, addig a másikon távozik az elhasznált.

Ennek van némi hátránya, mégpedig, hogy a ki- és beáramló légtömeg ugyanazon a kerámiabetéten halad át, ami nem túl higiénikus, ráadásul nagy hatással van a ventilátorokra a szél és a nyomváltozás, így sokszor bizonytalanul és zajosan működik. A decentralizált szellőztető másik változata, az ellenáramú entalipa hőcserélővel felszerelt hővisszanyerő mindezeket a negatívumokat képes kiküszöbölni.

Nem kell párban felszerelni, a kinti és benti levegő csak a saját járataikon halad át, ráadásul éppen egymás hőjét használják fel a hőmérséklet megtartásáért. Továbbá, sokkal ellenállóbb, így minden körülmény között stabilan és zavaró hang nélkül működik. A Zehnder Comfoair 70 ár éppen ezeket a tulajdonságokat takarja, kiegészítve azzal, hogy ez a készülék a páratartalmat is szabályozza.

Ha szeretne egy igazán hatékony szellőztető rendszert, akkor a lakasszelloztetok.hu kínálatában szereplő Zehnder Comfoair 70 tökéletes választást jelent, hiszen a jelenleg elérhető technológiák egyik legkorszerűbb hozadéka.

Ezzel szemben, a Zehnder Comfoair 70 ár nem is magas, különösen ha azt nézzük, hogy éveken keresztül biztosítani fogja Önnek és családjának a kellemes, egészséges környezetet. Hiszen nemcsak a szervezetnek nélkülözhetetlen gáz halmazállapotú anyagokat biztosítja, hanem a szennyeződések kiszűrését is.