A szélgenerátor elektromos árammá alakítja át a szél erejét

szélgenerátor

A napenergia hasznosítása mellett, egyre inkább előtérbe kerülnek más alternatív energiaforrások is. Az egyik ilyen praktikus szerkezet a szélgenerátor, ami a szél erejét hivatott felhasználni. A klimaman.hu webáruházban beszerezhető 90 W, 12 V modell telepíthető önállóan is, de akár a napelem rendszer kiegészítőjeként is.

Beépített automata töltésszabályzóval rendelkezik és alacsony indulási szélsebesség szükséges a működésbe lépéséhez, 5,4 Km/h erősségű szélmozgás esetén már be is indul. A szélgenerátor legnagyobb szélsebessége 90 Km/h, vihar esetén ajánlott használaton kívül helyezni. 6 darab műanyag lapátból, PMG generátorból, alumíniumötvözet házból, beépített vezérlőből és vízálló, tömített csúszógyűrűből áll.

A túltöltés elleni védelme abban áll, hogy gond esetén rövidzárlat következik be és a berendezés kikapcsol. Az üzembe helyezése egyszerű, a rögzítést követően mindössze az akkumulátorhoz kell csatlakoztatni. A szélgenerátor által előállított elektromos energia felhasználható a háztartások mellett, a mezőgazdaságban és az iparban is.