A padlás szigetelés fontossága vitathatatlan

padlás szigetelés
A házak hőveszteségének nagyjából 20%-a a födémen keresztül távozik. Mindez azonban egyszerűen elkerülhető és meggátolható, csak tudni kell, hogy mit követel meg a padlás szigetelés. Mivel a legegyszerűbben és legolcsóbban hőszigetelhető szerkezeti elemként van ez számon tartva, illetve a hőveszteség nagymértékben csökkenthető ezzel, teljesen egyértelmű, hogy a hőszigeteléskor nem szabad erről megfeledkezni.
Arról sem szabad megfeledkezni itt, hogy a padlás szigetelés nem csupán télen hasznos, hanem még nyáron is, ugyanis segít kint tartani a meleget, aminek köszönhetőan a házban jóval kellemesebb lesz a hőmérséklet. Ugye a házak jelentős részénél a padlás nincs tárolásra használva. A legolcsóbban hőszigetelhető megoldást a paplanos üveg- vagy ásványgyapot jelenti. Természetesen a kémények és tetőablakok megközelíthetőségét garantálni kell.

A padlás szigetelés során nem szabad megfeledkezni a párazárásról. A lakótérből felfelé áramló páradús levegőből, a padlástérbe kerülve, a hőmérsékletcsökkenés hatására kicsapódik a pára. Abban az esetben, ha nincs a szigetelőanyag alatt párazáró fólia, illetve az nincs megfelelő módon elhelyezve, akkor ez a kicsapódó pára a szigetelőanyagba kerül és rontja a szigetelőanyag hőszigetelő képességét.

Epitoanyag.hu: a padlásfödém hőszigetelésére is van megoldás

Amikor a hőszigetelésre kerül sor, érdemes időben beszerezni a legfontosabb alapanyagokat. A tapasztaltabbak szívesen döntenek az epitoanyag.hu mellett, hiszen tudják, hogy itt minden fontos tartozék kapható, illetve az árak is kedvezők. Természetesen a páraáteresztő fólia is beszerezhető. Ennek a legfontosabb tulajdonsága, hogy a szigetelőanyagba bejutott párát átengedi és a tetőn bejutó nedvességtől védi a szigetelőanyagot.
Mi a helyzet akkor, ha üveggyapotot használt az ember a szigetelésre? Nos, ha ezt nem veszélyezteti a nedvesség, akkor nem kötelező a páraáteresztő fólia bevetése. Ha a tető cserepezése profi módon volt megoldva, például az epitoanyag.hu oldalán lettek beszerezve a cserepek és az ehhez szükséges vízálló fólia, akkor a páraáteresztő fólia már nem feltétlenül szükséges.