A csempe lapszintező használata mindig kulcskérdés

lapszintező

Bármilyen építési munkálatról legyen szó, beleérve a csempézést is, az eredményes feladatvégzésben az előkészítés minden helyzetben kulcsszerepet játszik. Ez magába foglalja a régi felületek feltörését, megtisztítását, alapozását. A lerakás során nem maradhat el a csempe lapszintező használata sem, hiszen ez a kulcsa a kiváló végeredménynek.

Prémium lapszintező rendszer egyenesen a gyártótól

Legyen szó padló vagy fal hidegburkolásáról, a csempék lerakása során mindig figyelni kell az egyenletes felületre. A vízszintes sík kialakításában a lapszintező rendszerek játszanak valódi főszerepet. Hiába a precíz fektetés és beállítás, mert az anyagmozgások következtében, gyakran csak minimális, de bizonyos jellegű elmozdulások mégis bekövetkeznek.

Ennyi bőven elég ahhoz, hogy száradás után fogazott felület jöjjön létre, ami ránézésre is kellemetlen látványt nyújt, de padló esetében más kihívásokat ugyanúgy okozhat, amilyen lehet például a botlásveszély. A kiálló élekben ugyanis a cipő orra megakadhat. Felesleges tehát a lapszintező beszerzésén spórolni, hiszen minimális befektetés mellett garantálható a kiváló végeredmény.

A gyakorlottabb szakemberek között többen a csavaros és többször felhasználható típusokat választják, de ami igazán keresett, az a TLS-PRO nagy ékes lapszintező. A talpakból, ékekből és fogóból álló rendszer idő- és költséghatékony formában vethető be, főként a méretes és vékony lapok lefektetésekor.

A talpak szára fugatávtartóként is szolgál, ezért többféle méretben rendelhető meg. A kiváló lapszintező egyenesen a gyártótól érkezik, kiváló ár-érték arány mellett. Mindezek után már csak annyi lehet a kérdés, hogy miként történjen a csempe lapszintező használata sikerrel? Erre is megadjuk a választ!

A csempe lapszintező használata egyszerű lépésekben történik

Aki már dolgozott a csempeszintező rendszerek bármelyikével, az jól tudja, hogy bár adnak némi plusz feladatot, de minden esetben megéri ezeket a biztonsági mechanizmusokat alkalmazni. Az ékes csempe lapszintező használata igen egyszerű, amit videón is meg lehet tekinteni a burkolatszintezo.hu weboldalon. Mielőtt a lapszintező ék kézbe kerülne, először a talpakat kell behelyezni az elemek alá.

Ezek több méretben (1-5 mm között) fugatávtartóként szolgálnak, ezért a célnak megfelelően kell kiválasztani a termékeket. Az első csempe fektetését követően máris beilleszthető a talp a helyére, majd jöhet az újabb lap. Főként nagyobb felületű elemeknél ajánlott legalább 2-2 darab csempe lapszintező használata oldalanként, a teljes stabilitás megtartása érdekében.

Amennyiben csak középen történik a rögzítés, akkor előfordulhat, hogy a sarkoknál süllyedés alakul ki, amit érdemes elkerülni. A talpak felső részébe behelyezhető a lapszintező ék, amit egy speciális fogóval lehet a megfelelően beszorítani. Az ékes csempe lapszintező használata voltaképpen ennyiben merül ki.

A kis és nagy ékes csempe lapszintező használata

A nagy TLS-PRO mellett, a kis TLS-BASIC ékes csempe lapszintező használata az, ami igen felkapott a szakemberek körében. Még a hobbi barkácsolók is gyakran dolgoznak ezekkel és érnek el kiváló eredményeket. A felépítés és a forma mindkét esetben ugyanaz. A talpak és a lapszintező ék ugyanúgy működik, viszont a méret különbözik.

A rendszerek emiatt nem cserélhetőek fel egymással. Számokban kifejezve egyértelműen látszik a különbség. Amíg a nagyoknál a szintező ék szélessége 22 mm, addig a kicsi testvérénél ez mindössze 14 mm. Ami pedig a talpak belső nyílásának szélességét illeti az 23,5-24 mm a TLS-PRO esetében és 15,5 mm a TLS-BASIC –nél. Ezekre az eltérésekre tehát megéri figyelni.

Egyéb típusú csempe lapszintező használata

Amikor szóba jön a csempe lapszintező használata, akkor van több alternatíva, amiből válogathatunk. A csavaros TLS-TORNADO és TLS-HURRICANE mellett, még az többször felhasználható TLS-PROPELLER is szóba kerülhet. Itt nincs semmilyen formában lapszintező ék, mert azokat speciális fejek pótolják.

Ezen csempe lapszintező használata valamivel nagyobb tapasztalatot igényel, a végeredmény pedig kiváló sikerrel kecsegtet. A hidegburkolás minden szempontból egy teljesen új fázisba lépett, éppen ezért megéri tartani a lépést a fejlődéssel, mert csak így lehet kielégíteni az egyre növekvő igényeket. A csempe lapszintező használata a kulcsa mindennek.